udstilling & underholdning

udstillinger
& underholdning
 

udstillinger & underholdning

mød København – udstilling og underholdning

10.00-14.00 ------ RÅDHUSHALLEN 

Har du nogensinde tænkt over, hvad kommunen gør for at bekæmpe skadedyr? Hvilke tilbud der er i kommunens børnekulturhuse? Vil du høre mere om, hvordan man bruger AI og robotter, eller er du nysgerrig på at vide, hvordan fortidens københavnere har boet?

I Rådhushallen kan du besøge en masse spændende stande, hvor der vil være mulighed for at tegne, quizze, dyste og vinde præmier. Du kan høre om alt fra lokale turistattraktioner til, hvordan kommunen skal udvikle sig i kommuneplansstrategien.

Repræsentanter fra Københavns Kommunes forvaltninger giver et indblik i nogle af de aktiviteter og projekter, der sikrer, at København er en tryg og god by at bo i for alle.

Kom og oplev:

 • bydelshemmeligheder og VR-oplevelser. Hvad er det, der gør din bydel unik og interessant? Tegn, beskriv og kom med dine anbefalinger til de skjulte perler, der ligger gemt rundt i byen. Mangler du inspiration, kan du rejse gennem København på vores virtuelle rundvisning, hvor du kan opleve både det kendte København og de skjulte perler.

   
 • fra Ukraine til København. Siden krigen i Ukraine brød ud, har Københavns Kommune modtaget over 3000 ukrainere. Kom og se en kopi af et værelse på én kommunens midlertidige boliger indrettet til nyankomne flygtninge. Mød fagfolk der kaster lys over, hvordan vi tager imod flygtninge og hør mere om, hvad Københavns kommune tilbyder de mange nye københavnere.

   
 • ungeråd KBH. Det nyvalgte Ungeråd inviterer ALLE ind til en snak om, hvilken retning København skal bevæge sig i, i fremtiden. Der vil være fysiske meningsmålinger, snacks, gode samtaler og mulighed for at inspirere de nyvalgte kandidater, samt høre om deres mærkesager.

   
 • kender du lokaludvalgene? Repræsentanter fra kommunens lokaludvalg fortæller om de lokale bydelsplaner. Du kan høre om, hvem lokaludvalgene er, om arbejdet med og for Københavns bydele, og hvad lokaludvalgene kan gøre for dig som københavner.

   
 • arkæologisk Værksted. Københavns Museum disker op med en miniversion af deres Arkæologisk Værksted. Du får chancen for at komme helt tæt på nogle af de mange arkæologiske fund, som hver dag dukker op ved udgravninger i hele byen.

   
 • kender du din nabo? Eller vil du gerne lære din nabo at kende? Kom forbi til en snak om medborgerskab og om, hvordan du kan gøre noget for dine ældre naboer. Og har du en god idé til at skabe mere fællesskab i dit nabolag, har du mulighed for at vinde en præmie, du kan dele med dine naboer.

   
 • rotten er løs – Hvad gør du? Prøv det sjove rottespil ’Kast rotten tilbage i kloakken’ og find ud af, hvad du selv kan gøre, hvis du møder en rotte. Se en udstoppet rotte og de fælder og våben, som skadedyrsenheden i Københavns Kommune bruger til at bekæmpe rotterne i København.

   
 • kommuneplanstrategi 2023. Hvordan skaber man ’Fremtidens klimavenlige hovedstad’ og hvilken retning skal København udvikle sig i frem mod 2036? Få information om visionen, indholdet og processen for Kommuneplansstrategi 2023 og den kommende Kommuneplan 2024.

   
 • digitalisering og teknologi i hverdagen. Vores hverdag bliver mere og mere digital, og der udvikles hele tiden nye, smarte digitale løsninger. Men hvordan bruger man egentlig kunstig intelligens, virtuelt reality og robotter i Københavns Kommune? Kom forbi vores stand, hvor du kan prøve Virtuel Reality-briller, teste hvor digital din hverdag er eller snakke med en ekspert, mens børnene kan farvelægge deres egen robottegning.

   
 • lynetteholmen – hvad er op og ned? Hør om udviklingen af Lynetteholm som en ny, bæredygtig bydel i København – om hvad der allerede er besluttet, og hvor du kan få indflydelse i fremtiden. Du kan også stille spørgsmål og blive klogere på Københavns nye halvø.

   
 • københavnerdammen. I Københavnerdammen kan du fiske dig til fine præmier og viden om borgerinddragelse i Københavns Kommune. Kom forbi og prøv lykken, og få samtidig mulighed for at registre dig på kommunens nye platform for københavnerinddragelse, herunder vores nye ordning for borgerforslag: Københavnerforslag.