det' for dig der vil lære nyt


det' for dig
der vil lære nyt
 

det' for dig
der vil lære nyt

rundvisninger – om rådhuset 
10.00-14.00 ------ RÅDHUSETS GANGE

Dyk ned i rådhusets historie og hemmeligheder sammen med politikere fra Borgerrepræsentationen. Du får både en fornemmelse af husets arkitektur og historie samt et kig ind i Borgersalen, hvor politikerne træffer beslutninger om København.

Rundvisningerne er både for børn og voksne, og varer ca. 30-45 minutter.

Kl. 10.00 - Politiker Jean Thierry fra Enhedslisten 
Kl. 10.45 - Politiker Laura Rosenvinge fra Socialdemokratiet 
Kl. 11.30 - Politiker Helle Jønch fra Konservative 
Kl. 12.15 - Politiker Klaus Mygind fra Socialistisk Folkeparti 

Mødested: Under buen v. Rådhushallen

Kl. 13.00 - Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen viser sine kontorer og Magistratsalen frem. Mødested: Foran Magistratsalen. 

Book en gratis billet ved at klikke her.

 

sammen om mad – skattejagtspost
10.00-14.00 ------ RÅDHUSETS GANGE

Quiz om mad og fødevarers betydning for unges muligheder for ungejob. Svar rigtig på et spørgsmål om kommunens HEL-projekt og få en lækker smagsprøve imens.

 

stop med at starte - gode råd til snakken om nikotin – skattejagtspost 
10.00-14.00 ------ RÅDHUSETS GANGE 

Prøv lykkehjulet og få chancen for at vinde en lakridspibe, hvis du kan svare på spørgsmål om nikotin. Bliv klogere på hvordan nikotin påvirker hjernen og kroppen og få gode råd til, hvordan du som forælder kan tale med din teenager om nikotin.

 

digitalisering og teknologi i hverdagen – udstilling og underholdning
10.00-14.00 ------ RÅDHUSHALLEN

Vores hverdag bliver mere og mere digital, og der udvikles hele tiden nye, smarte digitale løsninger. Men hvordan bruger man egentlig kunstig intelligens, virtuelt reality og robotter i Københavns Kommune? Kom forbi vores stand, hvor du kan prøve Virtuel Reality-briller, teste hvor digital din hverdag er eller snakke med en ekspert, mens børnene kan farvelægge deres egen robottegning.

 

ungerådet KBH – udstilling og underholdning 
10.00-14.00 ------ RÅDHUSHALLEN

Det nyvalgte Ungeråd inviterer ALLE ind til en snak om, hvilken retning København skal bevæge sig i, i fremtiden. Der vil være fysiske meningsmålinger, snacks, gode samtaler og mulighed for at inspirere de nyvalgte kandidater, samt høre om deres mærkesager.

 

rotten er løs - hvad gør du? – udstilling og underholdning 
10.00-14.00 ------ RÅDHUSHALLEN 

Prøv det sjove rottespil ’Kast rotten tilbage i kloakken’ og find ud af, hvad du selv kan gøre, hvis du møder en rotte. Se en udstoppet rotte og de fælder og våben, som skadedyrsenheden i Københavns Kommune bruger til at bekæmpe rotterne i København.

 

fra Ukraine til København – udstilling og underholdning
10.00-14.00 ------ RÅDHUSHALLEN 

Siden krigen i Ukraine brød ud, har Københavns Kommune modtaget over 3000 ukrainere. Kom og se en kopi af et værelse på én kommunens midlertidige boliger indrettet til nyankomne flygtninge. Mød fagfolk der kaster lys over, hvordan vi tager imod flygtninge og hør mere om, hvad Københavns kommune tilbyder de mange nye københavnere. 

 

kender du din nabo? – udstilling og underholdning
10.00-14.00 ------ RÅDHUSHALLEN 

Eller vil du gerne lære din nabo at kende? Kom forbi til en snak om medborgerskab og om, hvordan du kan gøre noget for dine ældre naboer. Og har du en god idé til at skabe mere fællesskab i dit nabolag, har du mulighed for at vinde en præmie, du kan dele med dine naboer.

 

bydelshemmeligheder og VR-oplevelser – udstilling og underholdning
10.00-14.00 ------ RÅDHUSHALLEN 

Hvad er det, der gør din bydel unik og interessant? Tegn, beskriv og kom med dine anbefalinger til de skjulte perler, der ligger gemt rundt i byen. Mangler du inspiration, kan du rejse gennem København på vores virtuelle rundvisning, hvor du kan opleve både det kendte København og de skjulte perler.

 

arkæologisk værksted – udstilling og underholdning
10.00-14.00 ------ RÅDHUSHALLEN 

Københavns Museum disker op med en miniversion af deres Arkæologisk Værksted. Du får chancen for at komme helt tæt på nogle af de mange arkæologiske fund, som hver dag dukker op ved udgravninger i hele byen.

 

københavnerdammen – udstilling og underholdning
10.00-14.00 ------ RÅDHUSHALLEN 

I Københavnerdammen kan du fiske dig til fine præmier og viden om borgerinddragelse i Københavns Kommune. Kom forbi og prøv lykken, og få samtidig mulighed for at registre dig på kommunens nye platform for københavnerinddragelse, herunder vores nye ordning for borgerforslag: Københavnerforslag.

 

kender du lokaludvalgene? - udstilling og underholdning
10.00-14.00 ------ RÅDHUSHALLEN

Repræsentanter fra kommunens lokaludvalg fortæller om de lokale bydelsplaner. Du kan høre om, hvem lokaludvalgene er, om arbejdet med og for Københavns bydele, og hvad lokaludvalgene kan gøre for dig som københavner.

 

med VR-briller i naturen - aktivitet
12.00-14.00 ------ FESTSALEN

Hverdagsaktivisterne inviterer jer til en unik og spændende oplevelse, hvor I kan udforske, hvordan Socialforvaltningen arbejder med velfærdsteknologi og samtidig nyde en sjov dag med jeres børn. I kan bl.a. opleve sansebamsen dovendyret Baby Bent, en simuleret solopgang, VR-naturruter og meget mere. Gør jer klar til at udforske, lære og have det sjovt sammen!

 

affald og genanvendelse - aktivitet
10.00-14.00 ------ FESTSALEN

Lad ungerne prøve et brætspil lavet af genbrugsmaterialer og bliv inspireret til at lave jeres eget derhjemme. I kan også vinde genbrugsjulegaver til en I holder af, på vores Genbrugsguld lykkehjul. I er naturligvis meget velkomne til at medbringe ting hjemmefra vi kan udlodde som genbrugsjulegaver!  

 

det store københavnerbudget - aktivitet
10.00-14.00 ------ RÅDHUSHALLEN

Svar rigtigt i quizzen og få lov til at placere københavnerkronerne i det store københavnerbudget. Medlemmer fra Borgerrepræsentationen hjælper dig - og du kan fortælle dem, hvad du synes der skal være mere af i København.