det’ for børndet’ for børn
 

det’ for børn

skattejagt - aktivitet
10.00-14.00 ------ RÅDHUSETS GANGE

Kom med på en spændende skattejagt, løs sjove opgaver, og bliv klogere på din by. Det tager cirka 30-40 min. Og når du finder skatten, vil der være en præmie.   

 

børneværksted om fremtidens København – aktivitet
10.00-14.00 ------ FESTSALEN, 2. SAL

Vær med til at bygge en by fra bunden med Teknik- og Miljøforvaltningen. Hvordan ser der ud i fremtidens København? Hvad gør en by god at være i? Skal vi have svævebaner, flere cykelstier og flere legepladser? Børnene bestemmer, hvordan fremtidens København skal se ud.

 

dukkeværksted med genbrugsmaterialer og infobod – aktivitet
10.00-14.00 ------ LÆSESALEN, 2. SAL 

Kom og få en snak med personalet om de mange aktiviteter, der afholdes hver dag i Københavns børnekulturhuse. Du kan også lave din helt egen dukke eller figur, med sammen med Børnekulturhuset Sokkelundlille. Du får dukken med hjem, hvor du kan lege og fortælle historier med den. Brug din kreativitet med æggebakker, pap, toiletruller, pinde, glimmerdimser, pynt og tusser.

 

mød København – udstilling og underholdning
10.00-14.00 ------ RÅDHUSHALLEN 

Har du nogensinde tænkt over, hvad kommunen gør for at bekæmpe skadedyr? Hvilke tilbud der er i kommunens børnekulturhuse? Vil du høre mere om, hvordan man bruger AI og robotter, eller er du nysgerrig på at vide, hvordan fortidens københavnere har boet?

I Rådhushallen kan du besøge en masse spændende stande, hvor der vil være mulighed for at tegne, quizze, dyste og vinde præmier. Du kan høre om alt fra lokale turistattraktioner til, hvordan kommunen skal udvikle sig i kommuneplansstrategien.

Repræsentanter fra Københavns Kommunes forvaltninger giver et indblik i nogle af de aktiviteter og projekter, der sikrer, at København er en tryg og god by at bo i for alle.

 

samarbejds- og bevægelseslege for hele familien – aktivitet
10.00-12.00 ------ FESTSALEN, 2. SAL 

Hos Idrætsprojektet er der altid fokus på at skabe positive sociale fællesskaber. Til Åbent Rådhus kan københavnske børnefamilier prøve sjove og spændende aktiviteter med fokus på leg og bevægelse i rådhusets Festsal.

 

med VR-briller i naturen – aktivitet
12.00-14.00 ------ FESTSALEN, 2. SAL 

Hverdagsaktivisterne inviterer jer til en unik og spændende oplevelse, hvor I kan udforske, hvordan Socialforvaltningen arbejder med velfærdsteknologi og samtidig nyde en sjov dag med jeres børn. I kan bl.a. opleve sansebamsen dovendyret Baby Bent, en simuleret solopgang, VR-naturruter og meget mere. Gør jer klar til at udforske, lære og have det sjovt sammen!

 

vindmølle, vendespil og viden  – aktivitet
10.00-14.00 ------ BIBLIOTEKET, 2. SAL

Byg din egen vindmølle af genbrugspapir, prøv klimavendespil og deltag i Københavnerquizzen med Klimaenheden. Gætter du rigtigt i quizzen, kan du finde det hemmelige kodeord, der udløser en præmie.

 

cykelværksted på Rådhuspladsen – aktivitet
10.00-12.00 ------ RÅDHUSPLADSEN 

Kom og få fikset din cykel hos Idrætsprojektet, der er et tilbud til udsatte unge under Socialforvaltningen. Vi har både cykelmekaniker og udstyr, til at få gjort din cykel køreklar, så kig forbi og få luft i dækkene eller olie på kæden. 

 

byg med ByK – aktivitet
10.00-14.00 ------ HOVEDKASSEN, STUEN 

Byggeri København fortæller om, hvordan København udvikler sig med lynets hast, og byens mange indbyggere har mange forskellige ønsker og behov. Børn og kreative sjæle kan låne arkitekternes redskaber til at tegne og bygge og sætte farve på deres drømmeskole, børnehave, svømmehal eller en helt fjerde drømmebygning

 

cirkulær økonomi, inddragelse og implementering af bæredygtige og grønne tiltag - aktivitet

10.00-14.00 ----- HOVEDKASSEN, STUEN

Hos Bæredygtig Generation kan du lege og spille dig til mere viden om, hvordan dit affald kan blive genanvendt. Sammen med dine børn aktiverer vi jeres viden om affald og ressourcer, når vi arrangerer affaldsstafetter og vendespil. Og hvis du har hænderne skruet godt på, så kan du også være med til at samle fuglehuse ud af affaldstræ.